Asociația Culturală Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) reprezintă cea mai mare organizație gastronomică din România.
Principalele scopuri ale Asociaţia sunt:
A.C.E.E.A. a organizat primele competiții internaționale licențiate din România și este în continuare unica organizație care implementează astfel de manifestări profesionale în parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Începând cu anul 2007 organizația noastră a lansat mai multe proiecte și brand-uri pe piața din România și străinătate: Live Cooking Show, Masters of Flames, Gastro Cultura, International Open Air Cooking Championship, Campionatul Internațional de Pizza, World Congress of Culinary Traditions, Master Class, International Center of Culinary Trainings, Cina de Ignat, Black Sea Fish Festival, Chefs for Humanity și multe alte proiecte. În prezent A.C.E.E.A. deține cel mai mare portofoliu de proiecte culinare din Europa de Est, iar activitățile sale sunt recunoscute în peste 80 de state de pe mapamond!
Asociația Culturală Euro Est Alternativ România este membră în world Association of Chefs Societies, are semant un protocol de colaborare cu Euro-Toques International pentru promovarea și menținerea Patrimoniului Culinar Regional European și este în parteneriat cu mai multe organizații de profil din străinătate. În cei 10 ani de activitate organizația a adus acasă cele mai multe distincții obținute la participările internaționale: peste 280 de medalii, 18 trofee și cupe, 250 de diplome de merit și excelență.
Începând cu anul 2007 organizația noastră a lansat mai multe proiecte și brand-uri pe piața din România și străinătate:
În prezent A.C.E.E.A. deține cel mai mare portofoliu de proiecte culinare din Europa de Est, iar activitățile sale sunt recunoscute în peste 80 de state de pe mapamond.
Asociația Culturală Euro Est Alternativ vă propune această manifestare cu participare națională în dorința acoperirii vidului reprezentării artei culinare tradiționale autentice din România la un asemenea nivel! Un canal potrivit pentru evocarea tradițiilor culinare, a istoriei unei țări, considerăm că îl reprezintă gastronomia. A.C.E.E.A. dorește să aducă în prim plan conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viața fiecăruia dintre noi. Ridicarea gătitului de la rangul de „obligaţie conjugală” la statutul de “artă“ presupune schimbarea unei mentalităţi împământenite.
Diversitatea joacă un rol important în interacțiune, în dialogul cultural și interprofesional; dorința multora de a ne uniformiza, de a ne respinge individualitatea și, implicit, obiceiurile, ne va duce la o existență anostă, simplă și monotonă. Suntem diferiți și tocmai acest fapt reprezintă frumusețea regiunilor țării.
Parteneriatul dintre ACEEA și AGO a fost semnat din dorinta celor două entități de a contribui la dezvoltarea domeniului HORECA, așa cum se cuvine! Profesioniști din toate colțurile lumii, multipli campion mondiali vor fi invitați să sprijine demersul pe care ni l-am propus!