Iar, pentru a răspunde nevoii generale de personal calificat şi bine pregătit, a pieței serviciilor ospitaliere, am pus în practică tradiția creată, dând naștere conceptului AGO – Academia de Gastronomie și Ospitalitate.
Acest concept oferă atât posibilitatea de evaluare a competențelor și experienței persoanelor care deja profesează în domeniu şi doresc să obțină un certificat de competențe profesionale pentru calificarea Ospătar (Chelner) vânzător în unități de alimentație, cât și cursuri de calificare profesională pentru persoanele care doresc să devină bucătari și ospătari iscusiţi.
Iar, pentru cei care doresc să devină bucătari sau ospătari iscusiți, în parteneriat cu alte instituții educaționale, experți și traineri, restaurante, punem la dispoziție cursanților atât dotările necesare, cât și informațiile și îndrumarea de care au nevoie pentru a deveni profesioniști responsabili ce vor influența în mod pozitiv dezvoltarea durabilă a industriei ospitalității.
Responsabil cu desfășurarea pregătirii practice în cadrul programului de formare.
Responsabilă de predarea disciplinei Tehnica servirii în unitățile de alimentație în cadrul programului de formare și instructor de practică.
Responsabilă de predarea disciplinei Tehnica servirii în unitățile de alimentație, în cadrul programului de formare și instructor de practică.
3 SĂLI DE CURS MODERNE ŞI COMPLET UTILATE
Sala Coloanelor – 100 mp, capacitate de 28 de participanti
Sala Venețiană – 70 mp, capacitate de 28 de participanti
Sala Regală – 100 mp, capacitate 28 de participanti
RESURSE MATERIALE UTILE ŞI EFICIENTE
Mobilier modular
Videoproiectoare și ecrane aferente
Laptopuri și multifuncționale
Aparat foto
Materiale educaţionale şi informaţionale, etc.
ECHIPAMENTE PENTRU CONDIŢII REALE DE LUCRU
Mese de tip autoservire
Veselă din porţelan, ceramică, metal
Mese gheridon
Tacâmuri
Frigider de salon
Distribuitor de farfurii calde
PROPRIUL LABORATOR GASTRONOMIC
Bucătărie complet funcțională
Utilaje pentru prelucrarea materiilor prime
Utilaje termice și frigorifice
Ustensile și mobilier pentru bucătărie
Povestea AGO ca partea a Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) se bazează pe un set de valori comune: promovarea sectorului culinar, formarea și instruirea personalului calificat pentru competiții și expoziții naționale și internaționale, reprezentarea României la manifestări internaționale, pregătirea juniorilor, promovarea bucătăriei tradiționale, organizarea de acțiuni și concursuri cu specific culinar.