Acest curs este destinat persoanelor care au absolvit învăţământul obligatoriu şi doresc să-şi dezvolte competențele de bază necesare profesiei de bucătar.
În urma finalizării unui curs de calificare vei obține un certificat de calificare profesională recunoscut de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale, alături de suplimentul descriptiv ce confirmă competențele dobândite, cu recunoaștere nașională.
Academia de Gastronomie și Ospitalitate dispune de 3 încăperi pentru organizarea cursului de formare Bucătar:
Acestea sunt dotate cu mese mobile și scaune mobile, ceea ce permite o rearanjare flexibilă şi uşoară în funcţie de tipul de interacţiune dorit și păstrează o atmosferă confortabilă indiferent de anotimp.
De asemenea, resursele materiale actualizate necesare sedimentării noțiunilor de bază, precum cărți de specialitate, suport de curs, materiale audio și video, materiale adiţionale educaţionale şi informaţionale, sunt la îndemâna cursanților în orice moment.
Materialele adiţionale sunt oferite cursanţilor în copie xerox din resurse proprii, în funcţie de nevoile specifice. Acest serviciu este inclus în preţul cursului.
În ceea ce privește materialele consumabile, cursanții vor beneficia de hârtie de scris, toner pentru copiator, instrumente de scris, dosare, formulare, etc.
Pentru desfășurarea pregătirii practice în condiții reale de muncă, AGO pune la dispoziție forţa umană, expertiza, consultanţa și logistica necesare.
Programul de formare profesională include și o bucătărie funcțională și complet utilată cu următoarele dotări: